Jednoduchý recept

Ředkvičková polévka s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 26075

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1400 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
2 špetka Saturejka
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek
150 g Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 589kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
46% Sodík 915 mg
17% Bílkoviny 9 g

Ředkvičková polévka s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Ředkvičky a cibulku omyjeme a polovinu ředkviček nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno i s natí. Česnek prolisujeme, máme-li mladý česnek, nakrájíme ho i se zelenou natí.

2

V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibulku, kolečka ředkviček, česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, saturejkou a mletým muškátovým oříškem. Vaříme 25 minut.

3

Ve smetaně rozkvedláme žloutky, vmícháme do polévky a odstavíme. Do hotové polévky přimícháme nastrouhané ředkvičky a podáváme s posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept