Sekané žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekané žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2608 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 hrst | Petržel - nať |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 501,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekané žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a očistíme žampiony, dáváme pozor, abychom nepoškodili kloboučky, budeme je plnit. |
2 | Vyřízneme nožičky hub, které dáme do náplně. |
3 | Nasekáme nožičky najemno, promícháme je se sýrem, který jsme nastrouhali. |
4 | Přimícháme nasekanou petrželku, osolíme. |
5 | Hmotou naplníme kloboučky žampionů, dáme na pekáč a vložíme do vyhřáté trouby. |
6 | Hotové žampiony přelijeme smetanou a podáváme. |