Kopřivová polévka s řebříčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kopřivová polévka s řebříčkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26081 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1400 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Kopřiva |
15 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Řebříček |
2 špetka | Saturejka |
70 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 991,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Kopřiva, Pažitka, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Řebříček, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kopřivová polévka s řebříčkem postup přípravy receptu:
1 | Řebříček s vršky kopřiv nakrájíme nadrobno, očištěné brambory na kostičky, cibuli najemno. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, okořeníme saturejkou, ochutíme solí a pepřem. Vaříme 25 minut. Do polévky vmícháme smetanu a omastíme kouskem másla. |
2 | Porce polévky posypeme posekanou pažitkou. |