Jednoduchý recept

Polévka z chlebových kůrek s klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 26082
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Chléb konzumní
30 g Cibulka jarní
1000 ml Hovězí vývar základní
100 g Klobása uzená
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Majoránka
15 g Máslo čerstvé
2 špetka Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Saturejka
300 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 446kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
42% Sodík 839 mg
26% Bílkoviny 14 g

Polévka z chlebových kůrek s klobásou postup přípravy receptu:

1

Chlebové kůrky nalámeme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studeným vývarem a necháme nabobtnat.

2

Mezitím nakrájíme klobásu na tenké plátky a na másle lehce orestujeme. Nabobtnalý chléb s vývarem přivedeme k varu, ochutíme kmínem, solí, pepřem, saturejkou, oregánem a majoránkou. Vaříme 20 minut a odstavíme. Do hotové polévky vmícháme smetanu a nadrobno pokrájenou jarní cibulku i s natí.

3

Do talířů vložíme kolečka klobásy a zalijeme horkou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept