Anglický krém k ovoci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglický krém k ovoci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26084 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
15 polévková lžíce | Lesní plody - mražené |
500 ml | Mléko polotučné |
2 g | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 567,8mg |
Draslík | 49,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglický krém k ovoci postup přípravy receptu:
1 | Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Vanilkové lusky podélně nařízneme a vyškrábeme dřeň. Dřeň i lusky zalijeme mlékem, svaříme a necháme 15 minut louhovat. Lusky vyjmeme a horké mléko promícháme se solí a žloutkovou pěnou. Na středním plameni pomalu zahříváme, dokud se krém nespojí. Nesmí se vařit. Ovoce rozdělíme do skleněných misek a přelijeme vlažným krémem. Ozdobíme trubičkou nebo oplatkou. |