Jednoduchý recept

Empanadas s pikantní náplní

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26085

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
85 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
140 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
16% Sacharidy 58 g
25% Tuky 19 g
11% Sodík 211 mg
35% Bílkoviny 19 g

Empanadas s pikantní náplní postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku se špetkou soli a přidáme máslo, které s moukou rozemneme na drobenku. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce a 5 lžic studené vody. Vše zpracujeme, těsto vytvarujeme do koule a zabalíme do fólie. Necháme asi 30 minut v chladničce.

2

Na pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme rajčata, protlak, scezeného tuňáka a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs zvolna povaříme 10-12 minut a odstavíme z plotny.

3

Připravené těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj 24 koleček. Na každé dáme lžičku náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přeložíme a stiskneme.

4

Taštičky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 25-30 minut.

5

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept