Crostini se zelenou tapenadou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini se zelenou tapenadou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 26086 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata Cherry |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Citronová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini se zelenou tapenadou postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej, oloupaný česnek, vypeckované olivy, citronovou kůru a bazalku umixujeme na pastu. |
2 | Bagetu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. |
3 | Připravenou pastu naneseme na plátky bagety a ozdobíme omytými, rozpůlenými rajčátky. Nakonec mírně opepříme. |