Rybí prsty s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí prsty s bylinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 26087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
85 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
115 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 327,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí prsty s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, mletou paprikou, solí a pepřem. |
2 | Omyté filety z tresky nakrájíme na pruhy a postupně je obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s trochou vody a nakonec v ochucené strouhance. |
3 | V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, vložíme rybí prsty a smažíme je 1-2 minuty po každé straně. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Podáváme ozdobené snítkou petrželky a dílky omytého citronu. Můžeme doplnit ochucenou majonézou. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z jiné bílé ryby.