Recept

Zabaione k jahodovému želé se šampaňským

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26088
Kategorie: Želé

Ingredience

215 g Cukr krupice
20 g Cukrové zdobení
400 g Jahody zahradní
100 ml Likér pomerančový
2 ks Limetka
100 g Pistácie
50 ml Pomerančová šťáva
2 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Víno šumivé (sekt)
7 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 079kJ
27% Sacharidy 96 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 58 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zabaione k jahodovému želé se šampaňským postup přípravy receptu:

1

Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Svaříme 140 g cukru se 75 ml vody na světlý sirup. Omyjeme jednu limetu a osušíme ji. Kůru nastrouháme do sirupu. Obě limety vymačkáme a šťávu smícháme se sirupem. Vymačkáme želatinu a pečlivě ji rozmícháme v teplém sirupu. Přelijeme přes síto.

2

Očistíme jahody, opláchneme je a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme je se sirupem a sektem a rozdělíme do sklenek. Necháme asi 3-4 hodiny v chladničce, aby želé ztuhlo. Na zabaione ušleháme ve vodní lázni do pěny žloutky a bílky, zbývající cukr, pomerančovou šťávu a likér. Želé ozdobíme pistáciemi a zdobením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept