Zabaione k jahodovému želé se šampaňským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabaione k jahodovému želé se šampaňským
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26088 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
215 g | Cukr krupice |
20 g | Cukrové zdobení |
400 g | Jahody zahradní |
100 ml | Likér pomerančový |
2 ks | Limetka |
100 g | Pistácie |
50 ml | Pomerančová šťáva |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 ml | Víno šumivé (sekt) |
7 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 539,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 592,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Limetka, Pistácie, Pomerančová šťáva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukrové zdobení, Likér pomerančový, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zabaione k jahodovému želé se šampaňským postup přípravy receptu:
1 | Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Svaříme 140 g cukru se 75 ml vody na světlý sirup. Omyjeme jednu limetu a osušíme ji. Kůru nastrouháme do sirupu. Obě limety vymačkáme a šťávu smícháme se sirupem. Vymačkáme želatinu a pečlivě ji rozmícháme v teplém sirupu. Přelijeme přes síto. |
2 | Očistíme jahody, opláchneme je a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme je se sirupem a sektem a rozdělíme do sklenek. Necháme asi 3-4 hodiny v chladničce, aby želé ztuhlo. Na zabaione ušleháme ve vodní lázni do pěny žloutky a bílky, zbývající cukr, pomerančovou šťávu a likér. Želé ozdobíme pistáciemi a zdobením. |