Květákový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2609 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Květák |
1 špetka | Pepř bílý |
10 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 768,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát postup přípravy receptu:
1 | Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme odkapat. |
2 | Růžičky vložíme do mísy a zalijeme vývarem z květáku, do kterého jsme přidali bílý pepř a jemně nasekanou petrželovou nať. Necháme dobře odležet. |
3 | Před podáváním můžeme pokrm ještě okořenit podle potřeby. |