Recept

Ciabatta s hřebenatkami a pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26090
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
2 ks Ciabatta
1 polévková lžíce Citronová šťáva
6 ks Hřebenatka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
5% Sacharidy 17 g
10% Tuky 7 g
14% Sodík 285 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ciabatta s hřebenatkami a pestem postup přípravy receptu:

1

Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem.

2

Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka.

3

Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept