Indické cibulové bhadži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické cibulové bhadži
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 26091 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
225 g | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
115 g | Mouka cizrnová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 406,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Kmín římský, Koriandr mletý, Kurkuma mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka cizrnová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické cibulové bhadži postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko. |
2 | Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat. |
3 | Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem. |
Poznámka
Při přípravě můžeme nahradit třetinu cibule nastrouhanou mrkví nebo nasekaným špenátem.