Oříšková polévka krémová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříšková polévka krémová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26093 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1300 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Mandle plátky |
1 špetka | Muškátový oříšek |
80 g | Ořechy lískové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Saturejka |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 286,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Ořechy lískové, Saturejka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříšková polévka krémová postup přípravy receptu:
1 | Lískové oříšky bez slupek nastrouháme nebo nasekáme a nasucho opražíme. Zalijeme vývarem a přimícháme 100 ml smetany. Přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem, saturejkou a špetkou mletého muškátového oříšku. Do polévky vmícháme rozkvedlaný žloutek a polévku odstavíme. |
2 | Plátky mandlí opražíme nasucho, polovinu přimícháme do polévky spolu se šlehačkou, nalijeme do talířů a porce polévky posypeme druhou polovinou plátků mandlí. |