Recept

Zmrzlinová omáčka k ovocnému salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26094
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Grapefruity
1 ks Jablka
200 g Jahody zahradní
2 ks Kiwi
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 g Med včelí
4 polévková lžíce Ovesné vločky
2 ks Pomeranče
500 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
25% Sacharidy 89 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 103 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zmrzlinová omáčka k ovocnému salátu postup přípravy receptu:

1

Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat. Vmícháme máslo a ovesné vločky, krátce opražíme, přeložíme na talíř a necháme vychladnout. Pečlivě oloupeme pomeranče a grapefruit a nakrájíme je na menší kousky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na špalíčky. Kiwi oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ovoce promícháme s citronovou šťávou a medem. Zmrzlinu necháme povolit, přidáme lžíci medu a rychle promícháme. Přelijeme přes ovoce a posypeme opraženými vločkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept