Marcipánová omáčka k ovocnému salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánová omáčka k ovocnému salátu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26095 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
3 ks | Broskve |
50 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
6 cl | Koňak Armaňak |
50 g | Marcipánová hmota surová |
20 g | Med včelí |
250 g | Mléko polotučné |
75 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 464,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Jablka, Med včelí, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Marcipánová hmota surová, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánová omáčka k ovocnému salátu postup přípravy receptu:
1 | Marcipán nastrouháme nahrubo a za stálého míchání rozpustíme v teplém mléce. Vmícháme brandy a necháme vychladnout. Jablka a broskve omyjeme a osušíme. Ovoce rozpůlíme, vyjmeme jádřince a pecky, dužinu nakrájíme na úzké špalíčky. Ihned promícháme s citronovou šťávou a medem, uložíme do chladu. Ořechy nasekáme nahrubo a opražíme. Vlažnou marcipánovou omáčku nalijeme na ovoce a posypeme ořechy. |