Pohankový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankový pilaf
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
115 g | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
115 g | Ořechy vlašské |
200 g | Pohanka |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 671,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hrozinky, Ořechy vlašské, Pohanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankový pilaf postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém másle smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený celer asi 3 minuty do poloměkka. |
2 | V misce smícháme vejce s pohankou, směs vložíme na pánev a mícháme asi 1 minutu, aby se zrnka oddělila od sebe. |
3 | Přilijeme 500ml vody, přidáme šalvěj a tymián, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme 10-12 minut. |
4 | Potom vmícháme omyté rozinky a nasekané ořechy. Vše podusíme ještě 5 minut. Pohanka musí vstřebat všechnu tekutinu. Nakonec pokrm podle chuti osolíme. |