Pomerančová pěna k ovocnému kebabu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová pěna k ovocnému kebabu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26099 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 ml | Citronová šťáva |
75 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Fíky čerstvé |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
4 ks | Jahody zahradní |
2 cl | Likér pomerančový |
75 g | Máslo čerstvé |
80 g | Med včelí |
2 ks | Nektarinka |
1 ks | Pomeranče |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno portské |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 319,5mg |
Draslík | 710,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Hrušky, Jablka, Jahody zahradní, Med včelí, Nektarinka, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová pěna k ovocnému kebabu postup přípravy receptu:
1 | Fíky ze všech stran propícháme párátkem a necháme 20 minut vařit v portském víně s bobkovým listem. |
2 | Jablko, hrušku a nektarinky omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme jádřince a pecky a dužinu nakrájíme na silné špalíčky. Okamžitě pokapeme citronovou šťávou. Omyjeme a očistíme jahody. Kousky ovoce střídavě napichujeme na čtyři špízy. Máslo s moučkovým cukrem zahříváme 2 minuty. Přidáme vanilkový cukr a likér. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru oloupeme škrabkou a polovinu přidáme do máslové směsi. |
3 | Špízy položíme na plech, potřeme ochuceným máslem a opékáme 5 minut pod rozpáleným grilem. Vymačkáme šťávu z pomeranče a ve vodní lázni ušleháme se žloutky a druhou polovinou pomerančové kůry do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkový krém postavíme do mísy s ledovou vodou a šleháme tak dlouho, dokud nevychladne. Vmícháme zakysanou smetanu, med a sníh z bílků. Ovocné špízy přelijeme pomerančovou pěnou. |