Recept

Pomerančová pěna k ovocnému kebabu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26099

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 ml Citronová šťáva
75 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
4 ks Fíky čerstvé
1 ks Hrušky
1 ks Jablka
4 ks Jahody zahradní
2 cl Likér pomerančový
80 g Med včelí
75 g Máslo čerstvé
2 ks Nektarinka
1 ks Pomeranče
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno portské
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
25% Sacharidy 90 g
39% Tuky 30 g
4% Sodík 78 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pomerančová pěna k ovocnému kebabu postup přípravy receptu:

1

Fíky ze všech stran propícháme párátkem a necháme 20 minut vařit v portském víně s bobkovým listem.

2

Jablko, hrušku a nektarinky omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme jádřince a pecky a dužinu nakrájíme na silné špalíčky. Okamžitě pokapeme citronovou šťávou. Omyjeme a očistíme jahody. Kousky ovoce střídavě napichujeme na čtyři špízy. Máslo s moučkovým cukrem zahříváme 2 minuty. Přidáme vanilkový cukr a likér. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru oloupeme škrabkou a polovinu přidáme do máslové směsi.

3

Špízy položíme na plech, potřeme ochuceným máslem a opékáme 5 minut pod rozpáleným grilem. Vymačkáme šťávu z pomeranče a ve vodní lázni ušleháme se žloutky a druhou polovinou pomerančové kůry do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkový krém postavíme do mísy s ledovou vodou a šleháme tak dlouho, dokud nevychladne. Vmícháme zakysanou smetanu, med a sníh z bílků. Ovocné špízy přelijeme pomerančovou pěnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept