Jelení steak nadivoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení steak nadivoko
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1 ks | Celer - nať |
1 ks | Chilli paprička sušená |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Estragon |
1 hrst | Houby sušené |
2 ks | Jablka |
6 ks | Jalovec |
600 g | Jelení maso |
200 g | Kompot višňový |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Pomeranče |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli paprička sušená, Cibule, Estragon, Jablka, Jelení maso, Kompot višňový, Ocet vinný, Pepř černý celý, Pomeranče, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Houby sušené, Jalovec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení steak nadivoko postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby a rajčata dáme do malé misky, zalijeme červeným vínem a necháme odstát. |
2 | Nakrájené maso lehce naklepeme, dáme ho na rozehřátou pánev na suché dno, otočíme ho, osolíme a přidáváme nakrájenou cibuli, jalovec, chilli papričku, estragon a kuličky pepře. |
3 | Nastrouhaná jablka na tenké plátky přidáme k masu s namočenými houbami a rajčaty, která jsme připravili, včetně vinné marinády spolu s višňovým kompotem. |
4 | Nahoru dáme kolečka ananasu a pomeranče. |
5 | Nemícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit. |