Jednoduchý recept

Německé knedlíčky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26100
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
100 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Slanina vepřová
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 708kJ
5% Sacharidy 19 g
10% Tuky 8 g
5% Sodík 104 mg
11% Bílkoviny 6 g

Německé knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia je sušíme 30-40 minut.

2

V pánvi na rozehřátém oleji dozlatova osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. Vmícháme nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku a směs necháme vychladnout.

3

V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme žemle a slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme a zpracujeme.

4

Z těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 kuliček. Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.

Poznámka

Podáváme k dušeným pokrmům nebo do polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept