Německé knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německé knedlíčky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26100 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Slanina vepřová |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 68,9mg |
Draslík | 83,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 94,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Německé knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia je sušíme 30-40 minut. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji dozlatova osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. Vmícháme nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku a směs necháme vychladnout. |
3 | V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme žemle a slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme a zpracujeme. |
4 | Z těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 kuliček. Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme pod pokličkou asi 10 minut. |
Poznámka
Podáváme k dušeným pokrmům nebo do polévek.