Kmínová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínová polévka se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26101 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Celer - nať |
2 polévková lžíce | Kmín drcený |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 ml | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 129,3mg |
Draslík | 223,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kmínová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kmín zalijeme vodou, osolíme a zakapeme octem. Povaříme 5 minut. Mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do polévky, dobře promícháme a vaříme dalších 5 minut. Stáhneme z ohně a nyní přisypeme nadrobno pokrájenou celerovou nať a kousky natvrdo uvařených vajec. |
2 | Polévku promícháme a podáváme. |