Teplý zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý zelný salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2611 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
0,1 l | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 265,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín celý, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do zálivky z octa zředěného vodou, přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a necháme prudce přejít varem. |
2 | Nakonec osmahneme dozlatova slaninu nakrájenou na kostičky a nalijeme ji na salát. |