Zapečené lilky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lilky se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2612 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
10 dkg | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Jogurt bílý |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
10 dkg | Sýr balkánský |
10 dkg | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 99,4mg |
Draslík | 410,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 462,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Jogurt bílý, Lilek, Pažitka, Strouhanka, Sýr balkánský, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lilky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme z nich půl hodiny na talířku vykapávat vodu. Poté je osušíme a dáme na suchý talíř. |
2 | Opečeme je na oleji z obou stran, do zapékací mísy nalijeme olej ze smažení a mísu vysypeme strouhankou. |
3 | Na dno dáme opečené lilky a potřeme česnekem. |
4 | Připravíme sýrovou směs. |
5 | Nastrouháme balkánský sýr i nivu a pokrájíme anglickou slaninu. |
6 | Přimícháme rozšlehaná vejce a jogurt a vmícháme posekanou pažitku. Směs rozprostřeme na lilky a zapékáme v rozehřáté troubě. |