Chřestový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2613 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
600 g | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 283kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 3 g
3% Sodík 61 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 310,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Olej stolní, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky asi 2cm dlouhé. Dřevnaté konce odřízneme. |
2 | Chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru doměkka. Ještě teplý marinujeme v octě, oleji a jemně nasekané pažitce. |