Recept

Ovoce s pomerančovým sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26134
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 ks Badyán
250 g Cukr krupice
5 ks Hřebíček
100 g Hroznové víno
250 g Jahody zahradní
4 cl Likér pomerančový
30 g Máta
1 ks Meloun cukrový
3 ks Nové koření celé
100 g Physalis (mochyně)
1 ks Pomeranče
1 ks Skořice celá
10 g Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 919kJ
30% Sacharidy 106 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ovoce s pomerančovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem, pomalu povaříme. Přidáme vanilkové lusky, badyán, hřebíčky, nové koření a skořici a nezakryté svaříme na sirup. Necháme vychladnout, odstraníme koření.

2

Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Meloun oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké špalíčky. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Hroznové víno očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vybereme jadérka. Plody mochyně vybereme ze slupky a omyjeme. Mátu omyjeme a otrháme lístky. Všechny přísady vložíme do mísy, promícháme a pokapeme likérem.

3

Podáváme se sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept