Pečená jablka s lehkou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka s lehkou pěnou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26135 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
15 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
50 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
130 g | Rozinky tmavé |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 430,3mg |
Draslík | 408,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Mandle, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka s lehkou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Z jablka vykrojíme jaderník tak, aby zůstalo pevné dno. Otvor trochu zvětšíme a naplníme nasekanými mandlemi a rozinkami. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do ohnivzdorné misky a pečeme 25-35 minut. Potřeme zbývajícím máslem a posypeme krystalovým cukrem. |
3 | Z jednoho vejce oddělíme žloutek, z bílku ušleháme pevný sníh. Čtyři žloutky a celé vejce smícháme se škrobovou moučkou, solí, citronovou šťávou, cukrem a vínem a v horké vodní lázni ušleháme do pěny. Vmícháme sníh z bílků. Pečená jablka položíme na dezertní talířky, přelijeme vinnou pěnou. |