Recept

Nugátová omáčka ke krupicovému flameri

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26138
Kategorie: Sladké omáčky

Ingredience

2 cl Brandy peach
1 ks Broskve
1 ks Citrony
250 g Cukr krupice
80 g Cukr vanilka
130 g Hroznové víno
80 ml Káva Espresso
2 ks Kiwi
25 g Med včelí
150 g Meloun cukrový
750 ml Mléko polotučné
80 g Nugát světlý
250 g Pšeničná krupice
500 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
10 ks Třešně
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,071 kcal
Kilojoule 4 480kJ
50% Sacharidy 181 g
41% Tuky 31 g
26% Sodík 514 mg
39% Bílkoviny 22 g

Nugátová omáčka ke krupicovému flameri postup přípravy receptu:

1

Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše.

2

Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř.

3

Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet.

4

Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept