Kopřivový svítek se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kopřivový svítek se špenátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26139 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
30 g | Kopřiva |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Saturejka |
40 g | Špenát listový čerstvý |
20 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
5 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 103,9mg |
Draslík | 129,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopřiva, Kypřicí prášek do pečiva, Saturejka, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kopřivový svítek se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Listy kopřiv a špenátu přebereme, povadlé vyhodíme. Zbylé listy omyjeme a nakrájíme nadrobno. Máslo ušleháme se žloutky, přimícháme nakrájené listy, osolíme, okořeníme saturejkou a prolisovaným česnekem. Směs vyšleháme a opatrně vmícháme sníh z bílků a mouku se špetkou prášku do pečiva. |
2 | Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vyšlehanou směs do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut. |
3 | Upečený svítek nakrájíme na nudličky, vložíme do talířů a přelijeme horkou polévkou. |