Recept

Bramborové noky se šalvějovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26141

Ingredience

šalvějová omáčka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Šalvěj čerstvá
Bramborové noky se šalvějovou omáčkou
750 g Brambory vařené ve slupce
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 719kJ
20% Sacharidy 71 g
47% Tuky 35 g
25% Sodík 510 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborové noky se šalvějovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme na vál. Uprostřed brambor vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehaná vejce. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každého dílu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Válečky nakrájíme na menší špalíčky a mírně je zmáčkneme obrácenou vidličkou.

3

Nočky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou.

4

Kastrůlek s máslem a nasekanými lístky šalvěje postavíme na mírně zahřátou plotýnku a máslo necháme rozpustit. Vmícháme citronovou šťávu a omáčku opepříme.

5

Noky scedíme, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

6

Ihned podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept