Vepřové maso na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na kmíně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
3 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 112,3mg |
Draslík | 545,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 47,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na kostky, posypeme solí, pepřem a kmínem. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | V hrnci zahřejeme sádlo, přisypeme cibuli s česnekem a trochu osmažíme. Přidáme kostky masa, promícháme, hrnec zakryjeme a jakmile maso pustí šťávu, přidáme lžíci hořčice, přisypeme ještě trochu kmínu, podlijeme horkou vodou a dusíme asi 50 minut. |
4 | Maso zasypeme strouhankou, promícháme, hustotu šťávy upravíme vodou a podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat. |