Celerové timbaly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové timbaly
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26146 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Brambory |
400 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 323,8mg |
Draslík | 539,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerové timbaly postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a celer nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 8-10 minut doměkka. |
2 | Uvařenou zeleninu přecedíme a spolu s vejci, žloutkem, smetanou, stroužkem česneku a společně se špetkou muškátu vložíme do mixeru. Vše rozmixujeme dohladka a pyré dochutíme solí a pepřem. |
3 | Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme připraveným pyré. Urovnáme do pekáče a zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky mističek. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je pečená zelenina nebo špenátový salát. |