Jednoduchý recept

Vepřové kotlety se zeleninou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26153
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Brambory
2 ks Cibule
1 ks Kapusta hlávková
1 ks Karotka
2 ks Kedlubna
2 špetka Kmín drcený
40 ml Olej rostlinný
3 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
750 g Vepřové kotlety
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 143kJ
11% Sacharidy 39 g
31% Tuky 23 g
27% Sodík 544 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřové kotlety se zeleninou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Kotlety trochu naklepeme, osolíme a opepříme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu osmažíme. Přidáme plátky kotlet a opečeme z obou stran. Ke kotletám nasypeme nudličky zeleniny, okořeníme kmínem, osolíme a opepříme, dusíme asi 10 minut, podle potřeby podléváme. Jakmile jsou kotlety měkké, vyndáme je. Nakonec k zelenině přidáme brambory a podusíme ještě 5 až 8 minut.

3

Maso rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept