Vepřové maso v mrkvi a celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso v mrkvi a celeru
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 26155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
10 ml | Citronová šťáva |
2 špetka | Cukr moučkový |
300 ml | Hovězí vývar základní |
2 špetka | Kmín drcený |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 99,4mg |
Draslík | 556,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 189,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso v mrkvi a celeru postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Dusíme asi 20 minut. |
2 | Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěný celer na kostičky a přidáme k masu. Promícháme a dusíme dalších 10 minut. Zakapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a trochu osladíme. Dusíme ještě 10 minut a můžeme podávat. |