Brněnští vrabci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brněnští vrabci
Brněnští vrabci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 špetka | Kmín drcený |
150 g | Okurky nakládané |
3 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
15 g | Řeřicha |
40 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
600 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 119,4mg |
Draslík | 476,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 181,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Okurky nakládané, Řeřicha, Sádlo škvařené, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brněnští vrabci postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s prolisovaným česnekem a nasypeme do pánve s rozpáleným sádlem. Pánev zakryjeme a maso podusíme 10 minut. Odkryjeme, občas promícháme a dusíme dalších 10 minut, dokud se tekutina neodpaří. |
2 | Maso smícháme s vařenými těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a kyselými okurkami, posekanou petrželkou a řeřichou. |
3 | Podáváme teplé. |