Čekankový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankový salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2616 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 kg | Čekanka |
2 polévková lžíce | Džus jablečný |
1 špetka | Hřebíček |
1 špetka | Máta |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
0,5 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 633,5mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Džus jablečný, Hřebíček, Máta, Nové koření celé, Pomeranče, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej z vlašských ořechů, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankový salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme zázvor, podusíme na oleji a okořeníme. |
2 | Mrkve nakrájíme na plátky, čekanku rozdělíme na čtvrtiny. |
3 | Pomeranč rozdělíme na dílky. |
4 | Smícháme jablečnou a pomerančovou šťávu a směs povaříme na pánvi. |
5 | Přidáme čekanku, mrkev a pomeranč a podusíme. |
6 | Zalijeme sójovou omáčkou, ozdobíme mátou. |