Recept

Dušená čekanka s vůní tymiánu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26160

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
2 polévková lžíce Voda pitná
4 ks Čekanka
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 391kJ
4% Sacharidy 15 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 202 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušená čekanka s vůní tymiánu postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj očištěnou čekanku, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a bobkový list. Smažíme asi 2 minuty a puky čekanky několikrát obrátíme, aby se opekly dozlatova.

2

Potom přilijeme 2 lžíce vody, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dále dusíme 20-25 minut. Nakonec čekanku osolíme a opepříme.

3

Po vyjmutí na mísu přelijeme čekanku vypečenou šťávou a ozdobíme snítkami čerstvého tymiánu.

4

Podáváme jako přílohu ke grilovaným jehněčím kotletkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept