Vepřová panenka v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka v alobalu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 26161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
500 g | Bramborová kaše |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
4 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
3 ks | Okurky nakládané |
2 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová panenka |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 86,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bramborová kaše, Cibule, Jablka, Kmín drcený, Okurky nakládané, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na 5 silnějších plátků a každý prořízneme tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy vložíme 1 plátek slaniny, 1 plátek jablka bez slupky a 1 plátek kyselé okurky. Kapsy uzavřeme párátky a položíme na alobal. Každou porci masa potřeme pikantní hořčicí, přiložíme kolečka cibule, plátky slaniny a jablek. Osolíme, okmínujeme, zakapeme trochou vody a každou porci zabalíme zvlášť do alobalu. Položíme na plech a pečeme 30 minut. |
2 | Podáváme s bramborovou kaší. |