Kaštanové pyré s čokoládovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanové pyré s čokoládovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26163 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr vanilka |
25 g | Kakao - prášek |
500 g | Kaštany jedlé |
6 cl | Likér pomerančový |
25 g | Med včelí |
400 ml | Mléko polotučné |
50 g | Perník |
1 ks | Pomeranče |
650 g | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 354,7mg |
Draslík | 994,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 168,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Kaštany jedlé, Med včelí, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér pomerančový, Mléko polotučné, Perník, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanové pyré s čokoládovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nasekáme kaštany a vaříme je nezakryté v mléce se strouhaným perníkem doměkka. Tekutinu vyvaříme. Ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs rozmixujeme a protlačíme jemným sítem. Nařízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň, obojí vložíme do 250 g smetany a přivedeme k varu. |
2 | Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Pomalu přiléváme smetanu a na mírném plameni připravíme jemný krém. Vanilkový lusk vyjmeme a vychlazený krém smícháme s kaštanovým pyré. Přidáme trochu pomerančového likéru. |
3 | Na omáčku zahřejeme 300 g smetany s kakaem a nakrájenou čokoládou, rozmícháme dohladka. Přidáme zbývající likér, pomerančovou kůru a med. Kaštanové pyré protlačíme lisem na brambory a přelijeme je omáčkou. |
4 | Podáváme s ušlehanou šlehačkou. |