Recept

Broskvové pyré s kiwi omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26165

Ingredience

450 g Broskve
25 ml Citronová šťáva
80 g Cukr moučkový
3 ks Kiwi
4 cl Likér broskvový
25 g Med včelí
1 polévková lžíce Máta
2 cl Sirup Monin - mátový
250 g Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 588kJ
16% Sacharidy 56 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 15 mg
14% Bílkoviny 8 g

Broskvové pyré s kiwi omáčkou postup přípravy receptu:

1

Slijeme broskve a šťávu zachytíme. Broskve s trochou šťávy rozmixujeme. Ušleháme žloutky a práškový cukr do pěny. Želatinu namočíme do studené vody. Odměříme 250 ml broskvové šťávy a zahřejeme. Přidáme dobře vymačkanou želatinu a rozmícháme. Vmícháme žloutkový krém. Ušleháme pevnou šlehačku, přidáme ji do vychlazeného pyré. Ochutíme broskvovým likérem a uložíme do chladu. Oloupeme a rozmixujeme kiwi. Promícháme je s medem, citronovou šťávou a mátovým sirupem. Z vychlazeného krému vykrájíme noky, upravíme je na talířky a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvé máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept