Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26166 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
25 g | Cukr vanilka |
500 g | Kompot třešňový |
130 ml | Likér pomerančový |
2 ks | Limetka |
300 g | Listové těsto |
30 g | Mandle |
250 g | Mascarpone |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 113,2mg |
Draslík | 292,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot třešňový, Limetka, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér pomerančový, Listové těsto, Mascarpone, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám postup přípravy receptu:
1 | Třešně vypeckujeme, přidáme likér a cukr, přivedeme k varu. |
2 | Solamyl rozmícháme v trošce vody. Přidáme k horkým třešním, necháme přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na plát a vykrájíme kolečka podle velikosti zapékacích misek. Ty potom vložíme do misek a potřeme bílkem, posypeme strouhanými mandlemi a cukrem. |
3 | Pečeme v horké troubě 15-20 minut. Střed horkých mističek trochu promáčkneme lžící. Mascarpone smícháme s limetkovou kůrou a vymačkáme šťávu. Přidáme ušlehanou šlehačku. |
4 | Směsí naplníme vychladlé mističky a podáváme s teplou nebo studenou třešňovou omáčkou. |