Marcipánová omáčka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánová omáčka s mandlemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26173 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
4 cl | Likér mandlový - Amaretto |
150 g | Mandle |
80 g | Marcipánová hmota surová |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
8% Sacharidy 29 g
35% Tuky 27 g
0% Sodík 0 mg
20% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 264,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 9,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Marcipánová hmota surová, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánová omáčka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle opražíme na suché pánvi dorůžova. Marcipán nakrájíme nadrobno a za stálého míchání rozpustíme v teplé smetaně. Přidáme mandle a likér. Studenou omáčku podle potřeby zředíme mlékem. |