Recept

Sushi s plody moře a ovocem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26179
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Avokádo
1 ks Citrony
1 ks Krab
100 g Krevety tygří - loupané
0,5 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej rostlinný
260 g Rýže na sushi
320 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 886kJ
4% Sacharidy 15 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 251 mg
20% Bílkoviny 11 g

Sushi s plody moře a ovocem postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.

2

Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.

3

Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

4

Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.

5

Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept