Pikantní větrníky plněné ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní větrníky plněné ovocem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26181 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
2 ks | Hrušky |
50 g | Kompot brusinkový |
100 g | Mango |
75 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 74,6mg |
Draslík | 64,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrušky, Mango, Ocet vinný, Olej stolní, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní větrníky plněné ovocem postup přípravy receptu:
1 | Mléko, 75 ml vody a máslo přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku, a neustále hněteme až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající 4 vejce a sýr. |
2 | Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme větrníky. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut. |
3 | Větrníky vyjmeme, rozpůlíme a necháme odpařit. Oloupané ovoce, nakrájíme na kostičky a ihned smícháme s citronovou šťávou, octem, olejem, solí, cukrem a kajenským pepřem, brusinkovým kompotem a sekanou chilli papričkou. Větrníky naplníme. |