Sýrové větrníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové větrníčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26182 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
75 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka polohrubá |
125 g | Sýr Čedar |
5 ks | Vejce slepičí |
75 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 72,9mg |
Draslík | 32,2mg |
Vláknina | 462,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové větrníčky postup přípravy receptu:
1 | K varu přivedeme 75 ml vody, mléko a máslo. Naráz přisypeme mouku, hněteme vařečkou a odpalujeme, až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající vejce a 100 g sýra. |
2 | Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme kopečky. Posypeme je zbývajícím sýrem. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut. Troubu přitom neotvíráme. |