Chuťovky s ústřicemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chuťovky s ústřicemi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26184 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
7 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Salát kadeřavý |
5 g | Sůl |
200 g | Ústřice |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 34,2mg |
Vláknina | 191,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Sůl, Ústřice, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chuťovky s ústřicemi postup přípravy receptu:
1 | Ústřice uvaříme v páře asi 5 minut, necháme vychladnout, vyjmeme maso. Z plátků žitného chleba vypíchneme 20 malých koleček. |
2 | Rozmícháme zakysanou smetanu a plátky chleba stejnoměrně potřeme. |
3 | Špičky kadeřavého salátu opláchneme, vodu střepeme a upravíme na plátky chleba. |
4 | Na plátky rozdělíme ústřice, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem. Chuťovky můžeme podávat vychlazené nebo ustálené na pokojovou teplotu. |