Recept

Slávky pečené s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26186
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
80 g Máslo čerstvé
800 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 193kJ
8% Sacharidy 28 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 634 mg
28% Bílkoviny 16 g

Slávky pečené s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve pečlivě očistíme mušle, nejlépe pod tekoucí vodou, kartáčkem na ruce. Nepoužijeme ty mušle, které mají poškozené lastury a také ty, které se při poklepu nezavřou. Poté, v hlubším rendlíku, slávky spolu s vínem a bobkovým listem prohříváme. Občas slávky v rendlíku protřeseme. Po 5 minutách slávky roztřídíme. Ty, které se neotevřely, odstraníme. Ostatní vyloupeme a vložíme do jedné půlky lastury. Takto připravené lastury narovnáme do žáruvzdorné mísy.

2

Na mírném plameni rozehřejeme máslo, vlijeme je do misky a smícháme s bílou strouhankou, drobně posekanou petrželovou natí a pažitkou, přidáme drobně pokrájený česnek, pepř, sůl a řádně promícháme. Ve směsi necháme mírně ztuhnout máslo. Poté směs pokládáme pomocí dvou lžiček na slávky. Aby se strouhanková směs nerozsypala, mírně ji na slávky přitiskneme.

3

Troubu předehřejeme na 230 °C a pečeme v ní slávky zhruba 10 minut. Slávky hned servírujeme na míse, zdobíme půlměsíčky citronu a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept