Pomazánka z krabího masa pod krustou z přepuštěného másla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z krabího masa pod krustou z přepuštěného másla
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26188 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 plátek | Chléb toastový |
2 ks | Citrony |
1 ks | Krab |
230 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 228,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 60,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citrony, Krab, Muškátový oříšek, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z krabího masa pod krustou z přepuštěného másla postup přípravy receptu:
1 | Nejprve pečlivě vyjmeme maso z celého uvařeného kraba. Všechno maso v míse opepříme, osolíme, přidáme ustrouhaný muškátový oříšek, cayenský pepř a šťávu z 1 citronu. |
2 | V rendlíku rozpustíme 115 g mírně soleného másla a smícháme ho s masem z kraba. Poté ochucené krabí maso rozdělíme do připravených mističek. |
3 | Zbylých 115 g másla pečlivě přepustíme, polijeme krabí maso v mističkách a dáme zhruba na 1 hodinu do chladničky. Poté servírujeme s toastovým chlebem, který potřeme máslem a ozdobíme půlměsíčky citronu. |
4 | Pokud všechno maso nezkonzumujeme, vydrží pod máslovou krustou i 2 dny. |