Recept

Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26194

Ingredience

příloha
1 ks Okurka salátová
4 ks Rajčata
Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky
400 g Artyčoky sterilované
1 polévková lžíce Chilli omáčka
4 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
70 g Mandle
5 polévková lžíce Olej sezamový
1,5 kg Rak říční
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
4 polévková lžíce Voda pitná
1,3 dl Vývar asijský
1 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
9% Sacharidy 32 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 288 mg
100% Bílkoviny 56 g

Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy.

2

Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a dáme je k račímu masu. Přidáme chilli omáčku, kmín, zázvor, mletý koliandr, celé oloupané mandle a vše promícháme.

3

Artyčoky z konzervy scedíme a pokrájíme na menší kostky.

4

Ve woku si rozpálíme olej a směs s račím masem za stálého míchání restujeme přibližně 3-4 minuty. Pak přidáme artyčoky, asijský vývar, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2 minuty.

5

Mezitím si rozmícháme v hrnečku škrobovou moučku (solamyl) s troškou vody, za stálého míchání směs zahustíme.

6

Raky na česneku podáváme s pokrájenou čerstvou salátovou okurkou a omytými pokrájenými rajčaty na měsíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept