Opékané mušle na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané mušle na zelenině
Opékané mušle na zelenině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26195 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
příloha | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
Opékané mušle na zelenině | |
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Mušle svatojakubské |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
1 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
3 cl | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 948,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 625,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej sezamový, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Omáčka sójová, Pepř citronový, Pórek, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané mušle na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl. |
3 | Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty. |
4 | Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru. |